logo template4

TOULOUCOUNA / Carapa Procera olej

Cena 2.69
Pôvodná cena 2.99, Zľava 10 %
Dostupnosť: skladom +1
vyberte veľkosť:
10 ml1 0.000
100 mlna sklade u dodávateľa 16.000
Kód produktu: a 1015
Výrobca: aroma
: 24 mesiacov
ks

TOULOUCOUNA / Carapa Procera olej

Tento mocný olej, bohatý na upokojujúce účinné látky, je vynikajúci na prípravu starostlivosti o šupinatú pokožku náchylnú na atopický stav alebo o pokožku hlavy náchylnú na nepríjemné pocity. Je tiež začlenený do výživných receptov na starostlivosť o suché a kučeravé vlasy. Tradične sa v Afrike tiež odporúča pripraviť masážne výrobky pre ľudí náchylných na reumu.

Carapa procera, známa v Senegale pod menom Touloucouna , je veľký strom čeľade Méliaceae, bratranec Andiroby a Neem. Môže dosiahnuť až 30 m výšky a hojne rastie v západnej a strednej Afrike , a to vo vlhkých lesoch aj v savanách. Má veľký kultúrny a liečivý význam pre miestne obyvateľstvo, ktoré používa všetky časti rastliny (kôra, list, živica, semená) na rôzne účely, hlavne na liečivé a magické účely , ale aj na kozmetické účely alebo na ochranu dreva pred termitmi. Na juhu Senegalu, v oblasti Basse Casamance, olej tradične vyrába komunita Diola . Iba ženy po menopauze sa starajú o zber semien Touloucouna z divých stromov a následnú extrakciu oleja vo vriacej vode po tom, čo mandle zredukovali na pastu.

Získaný olej sa považuje za prostriedok na upokojenie svalových a kĺbových ťažkostí a tradične sa používa na  upokojenie pokožky s atopickou tendenciou . Je tiež známy ako antiparazitikum a repelent . Tradične sa nanáša trením alebo masážami alebo sa dokonca používa na prípravu mydla . Tento olej vyrobený veľmi remeselným spôsobom, ktorý je veľmi bohatý na aktívne nezmýdelniteľné zlúčeniny , sa tradične odporúča pre pokožku a pokožku hlavy náchylnú k atopii . Bohatý na upokojujúce účinné látky, bude tiež vynikajúcim masážnym základom v prípade nepohodlia svalov alebo kĺbov. Skutočne čarovný olej!

Použitie oleja touloucouna


  • Upokojujúci a regeneračný, podporuje regeneráciu  suchej a šupinatej pokožky .
  • Zmäkčujúci a výživný , zjemňuje suchú alebo citlivú pokožku
  • Upokojujúci , tradične sa odporúča pre masážne výrobky
  • Nepohodlie  svalov
  • Je známe, že znižuje výskyt  celulitídy

INDIKÁCIE

  • Reaktívna pokožka, šupinatá pokožka
  • Koža náchylná na nepríjemné pocity
  • Škvrny na pokožke
  • Nepohodlie svalov a kĺbov
  • Liečba na zníženie výskytu celulitídy

POUŽÍVA SA

Na použitie ako prísada do vašich prípravkov na starostlivosť o pokožku:

  • Hydratačná a zvláčňujúca starostlivosť na atopickú pokožku (oleje, balzamy, krémy)
  • Upokojujúca starostlivosť o pokožku náchylnú na nepríjemné pocity
  • Výživná starostlivosť o suchú pokožku
  • Starostlivosť o pleť s nedokonalosťami (v emulzii alebo zmiešaná so suchým olejom)
  • Starostlivosť po holení alebo po depilácii
  • Na zníženie výskytu celulitídy
  • Kĺbové komfortné masážne oleje
  • Masážne komfortné masážne oleje
  • Výroba mydla za studena zmydelňovaním

SYNERGIE

  • Na starostlivosť o atopickú pokožku  : rastlinné oleje z Cameliny, Kukui, Chaulmoogra
  • Na starostlivosť o pokožku náchylnú na nepríjemné pocity  : rastlinné oleje z Cameliny, ovsa, pupalky, maliny, šípky, olejového macerátu nechtíka lekárskeho, éterických olejov z pravej levandule, harmančeka, účinných látok Bisabolol, koncentrátu fytosterolu, provitamínu B5 (v emulzii, pretože táto účinná látka je nerozpustná v oleji), ...
  • Na starostlivosť o pleť s nedokonalosťami  : rastlinné oleje Nigella, Jojoba, éterické oleje z čajovníka, Manuka, Fragonia, rozmarín, účinné látky Algo'zinc, Bacti-Pur, rastlinná kyselina salicylová (v emulzii, pretože tieto účinné látky sú nerozpustné v oleji), ...
  • Na ošetrenie na zníženie výskytu celulitídy  : rastlinný olej Chaulmoogra, éterické oleje z virginského cédru, cédru, borievky, grapefruitu, prírodné účinné látky kofeínu a anticelulitídny koncentrát (iba emulzia, pretože tieto účinné látky sú nerozpustné v oleji), ...
  • Na upokojenie  : éterické oleje z Gaulthérie, citrónový eukalyt, tymián, rozmarín s gáforom, helichrysum, macerát ľubovníka bodkovaného, ​​...
  • Pre pôsobenie na svalovú pohodu : éterické oleje Lavandin, rozmarín s gáforom, ...

V PRAXI

Rastlinný olej Touloucouna sa používa ako prísada do vašich kozmetických prípravkov.    

 


VLASTNOSTI

  • Upokojuje a opravuje pokožku hlavy náchylnú na nepohodlie
  • Bojujte proti lupinám a odlupovaniu
  • Vyživuje, chráni a leskne vlasy

INDIKÁCIE

  • Skalpy náchylné na nepríjemné pocity
  • Lupiny
  • Suché, poškodené vlasy

POUŽÍVA SA

Používajte ako prísadu do svojich prípravkov na starostlivosť o vlasy:

  • Oleje, séra a balzamy na starostlivosť o pokožku hlavy
  • Olejové kúpele alebo masky pred šampónom
  • Výživný krém-šampón

SYNERGIE

  • Na starostlivosť o pokožku hlavy vystavenú nepríjemným pocitom  : rastlinné oleje z Chaulmoogra, ovos, camelina, éterické oleje z Nardu, levanduľa,  harmanček,  ...
  • Pre starostlivosť proti lupinám : rastlinný olej z vavrínu, éterické oleje z  vavrínu, Palmarosa, Geranium, Cade, prášky Neem, žihľava,  praslička, ...
  • Okrem ošetrenia proti všiam : rastlinné oleje z kokosu, Copry, Neemu, izopropylmyristátu, éterické oleje z pravej levandule, super lavandínu, Bourbon Geranium

 

V PRAXI

Rastlinný olej Touloucouna sa používa ako prísada do vašich kozmetických prípravkov. 


- Nepožívajte, iba na vonkajšie použitie.
- Bitter olej, neodporúča sa na starostlivosť o pery.
- Tento výkonný olej je veľmi aktívny, môže existovať citlivosť. Rovnako ako u každého nového výrobku, vždy pred prvým použitím testujte v záhybe lakťa 48 hodín.

 

                                       Rastlinný olej z vône Touloucouna

Tento panenský nerafinovaný olej sa získava tradičnou metódou: semená sa rozdrvia na pastu, ktorá sa zmieša s vriacou vodou a olej sa extrahuje. Olej sa potom oddelí dekantáciou.

Kozmetická prísada, Kvalita: 100% čistý a prírodný, panenský , bez dezodorácie, bez akejkoľvek chemickej úpravy, kozmetický.

Vzhľad : od tekutej olejovej kvapaliny po polotuhú pastu v závislosti od teploty. Ak je olej príliš hustý nechajte fľašu na chvíľu pod prúdom horúcej vody zriediť.
Farba : béžová až jantárová
Zápach : charakteristický, po semene, dosť výrazný zápach, sa dá zamaskovať pridaním esenciálneho oleja.
Dotyk : bohatý. Ak chcete zlepšiť jeho penetráciu pokožkou, zmiešajte ju so suchším olejom (Jojoba, Kukui, Makadamia,  ...)

 
Hustota
0,93 - 0,94 





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien