logo template4

Bulharský bylinný med s aróniou, 240 g

Výrobca: ambrozia
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 22366343
Dostupnosť: na sklade
5.24 bez DPH
6.29 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Bulharský bylinný med s aróniou, 240 g

- 100% prírodný produkt
- Vyrobené v Bulharsku v čistej a zelenej oblasti!
- Bez pridaného cukru a iných prísad!

Prírodný včelí med má prirodzene rôzne cenné nutričné ​​a liečivé vlastnosti, pretože sa zbiera z rôznych orných a horských kvitnúcich rastlín. V podstate je jedinečný, pretože jeho účinky sú určené vegetáciou charakteristickou pre rôzne regióny a obdobia v roku.

Bulharský bylinný med sa odporúča na: liečbu pľúcnych, obličkových, kardiovaskulárnych a gynekologických ochorení. Preto je zložený z užitočných látok z rôznych rastlín, tento med je definovaný s rôzne pozitívnym vplyvom na organizmus.

Užitočné vlastnosti bulharského medu:

Tisícročné skúsenosti tradičnej medicíny, ako aj novšie štúdie moderných lekárov mu prisudzujú miesto medzi prírodnými produktmi s liečivým účinkom.

Jeho liečivá sila je známa už v staroveku: nedráždi žalúdok a ľahko sa vstrebáva do tela, pomáha pri mnohých chorobách a upokojuje nervový systém.

Bulharský med je nenahraditeľnou potravinou v každodennom jedálnom lístku človeka. Je to najmä vďaka pozoruhodnému zloženiu: vitamíny skupín A, B, C, K, E, organické kyseliny, enzýmy invertáza, lipáza a mnohé chemické prvky, ktoré sa v krvi vyskytujú vo veľmi malých množstvách.

Je užitočné konzumovať med, ale v určitých množstvách, až 100 g denne. Najprijateľnejšie je, že sa to robí 1 hodinu pred spaním alebo 3 hodiny po jedle.

Med je možné rozpustiť v teplej (nie horúcej) vode.

Keďže med je bohatý na enzýmy, uľahčuje jeho fungovanie funkcie tráviacich žliaz. Zlepšuje aj spánok. Bulharský med v kombinácii s citrónovou šťavou, mliekom alebo bylinkovým čajom pomáha aj pri prechladnutí.

Arónia

Pre liečebné účely a potreby potravinárskeho priemyslu sa zbierajú plody arónie. Obsahujú veľa vitamínov - P, C, E, K, PP, karotén, vitamíny skupiny B, organické kyseliny, cukor. Obsahom organických kyselín plody arónie výrazne prevyšujú jahody, maliny, červené ríbezle a mandarínky. Ďalej obsahujú draslík, vápnik, fosfor, horčík, pektín, triesloviny a mnohé ďalšie.

Užitočné vlastnosti arónie:

Strata váhy
Arónia má nízky obsah kalórií a tuku, no obsahuje vlákninu a množstvo živín. Ak sa snažíte cítiť sýti a zostať zdraví bez toho, aby ste na seba nabalili nejaké kilá navyše, arónie môžu byť výborným diétnym pomocníkom.

Pomoc pri trávení
Ako už bolo spomenuté vyššie, arónia majú vysoký obsah vlákniny, čo znamená, že uľahčujú hladké trávenie efektívnym pohybom potravy cez črevá. Zväčšením stolice môže vláknina pomôcť odstrániť zápchu, hnačku, kŕče, nadúvanie a celkové žalúdočné ťažkosti. Organické zlúčeniny v arónii tiež chránia črevá pred nebezpečnými baktériami vďaka svojej prirodzenej imunite posilňujúcej a antioxidačnej aktivite.

Antioxidačná kapacita
Toto je určite najdôležitejší aspekt arónie, vzhľadom na to, že v tomto jednom druhu ovocia sú natlačené desiatky rôznych antioxidantov! Od kvercetínu, epikatechínu, kyseliny kávovej a malvidínu až po luteín, zeaxantín a karotén, arónie poskytujú obrovské množstvo antioxidačnej ochrany, ktorá môže zlepšiť vaše celkové zdravie odstránením voľných radikálov z krvného obehu, kože, očí, orgánov a tkanív, ktoré môžu pokúšať sa spôsobiť mutáciu zdravých buniek. Silná aktivita antokyanov a flavonoidov je jednou z najpôsobivejších a jedinečných schopností tohto kyslého ovocia.

Ingrediencie:

Bulharský, bylinkový med - 95%, Arónia - 5%.

Vyrobené v: mesto Loznitza, Bulharsko

Použitie:

Na priamu konzumáciu. Môže sa použiť ako dezert alebo užívať 1 polievkovú lyžicu denne pred jedlom.

Balenie: 240 g v sklenenej nádobe