logo template4

Zeleninová pasta s topinamburom, 300 g

Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 99304006
Dostupnosť: vypredané
5.33 bez DPH
6.39 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Zeleninová pasta s topinamburom, 300 g

- 100% prírodný produkt
- Bez cukru! Bez konzervačných látok!
- Vhodné pre diabetikov
- Vyrobené v Bulharsku

Topinambur (Helianthus tuberosus), nazývaný aj slniečko, či zemské jablko, je rastlina s úžasnou vlastnosťou absolútnej ekologickej sebaochrany. Neobsahuje dusičnany, ťažké kovy, rádioaktívne prvky.

Topinambury začali pestovať domorodí Američania dlho pred príchodom Európanov; toto rozsiahle pestovanie zakrýva presný pôvodný rozsah druhu.

Zeleninová pasta s jeruzalemským artičokom

Zeleninová pasta s topinamburom je neuveriteľne chutný, zdravý a diabetický produkt. Vyrobené špeciálnou technológiou: bez vyprážania, bez cukru, bez konzervačných látok. Obsahuje 33% topinamburu.

Zdravotné prínosy topinamburu

Jeruzalemský artičok má bohaté chemické zloženie, množstvo vlákniny, bielkovín a obzvlášť vysoký obsah inulínu, ktorý určuje aj jeho liečebné a preventívne vlastnosti.

Inulín obsiahnutý v jeruzalemskom artičoku prechádza cez žalúdok a tenké črevo bez narušenia jeho celistvosti. Inulín prechádza tráviacim traktom a vytvára gél, ktorý zostáva nestrávený a dostáva sa tak do hrubého čreva. Tam sa takmer úplne nerozpustený stáva ideálnou potravou pre dobré baktérie. Okrem týchto vlastností pridáva inulín ešte jednu nenahraditeľnú – znižuje schopnosť nášho tela vytvárať určitý druh tuku. Pravidelný príjem inulínu pomáha pri hypertenzii, zlepšuje metabolizmus lipidov a priaznivo pôsobí pri cukrovke. Inulín pomáha aj pri zápche a zlepšuje vstrebávanie minerálov v tele.

Pretože sa inulín pri trávení nerozkladá na monosacharidy, jeho konzumácia nespôsobuje zvýšenie hladiny cukru v krvi. Táto vlastnosť robí z inulínu ideálny produkt pre ľudí, ktorí trpia cukrovkou.

Ingrediencie:

Paradajkový pretlak, pečené lúpané červené papriky, topinambur 33%, rafinovaný slnečnicový olej, mrkvový pretlak, jódovaná soľ, korenie a sladidlo: stévia prášok.

Nutričné hodnoty na 100 g:

Energia: 443 kJ / 106 kcal
Tuk: 4,96 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,87 g
Sacharidy: 12,82 g
z toho cukry: 8,55 g
Vláknina: 0,98 g
Bielkoviny: 1,98 g
Soľ: 1,46 g
Sodík: 0,58 g

Použitie:

Na priamu konzumáciu. Natrieme na plátok chleba alebo použijeme ako omáčku či prílohu.

Po otvorení uchovávajte v chladničke do troch dní pri teplote 0°C až 4°C.

Balenie: 300 g v sklenenej nádobe