logo template4

Štartovacie kultúry pre domáci jogurt - 5x2g

Výrobca: yo-aktiv
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: z SKU8939
Dostupnosť: skladom 3 ks
6.91 bez DPH
8.29 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Štartovacie kultúry pre domáci jogurt - 5x2g

Použitím práškových štartovacích kultúr Yo-Aktiv dodávate do svojho jogurtu minimálne 108 mliečnych baktérií, akými sú Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus.
Pri pravidelnom používaní štartovacích kultúr nehrozí degenerácia baktérií vo výslednom produkte, ako sa to často stáva pri použití staršieho jogurtu ako štartéra.
Zakaždým je zaručená rovnaká chuť a textúra za predpokladu, že používate rovnaké mlieko.
Ako používať štartovacie kultúry:
1. Obsah 1 vrecúška štartovacích kultúr úplne rozpustite v maximálne 2 litroch prevareného a na 44°C vychladeného mlieka.
2. Dobre premiešajte a rozdeľte do vhodných nádob.
3. Počas fermentácie asi 5-6 hodín skladujte v kľude pri teplote 42-44°С a nemiešajte (môžete použiť stroj na výrobu jogurtu, nádoby nechajte v rúre pri veľmi nízkej teplote alebo ich môžete prikryť niekoľkými prikrývkami, ktoré ich udržia v teple). Potom jogurt skladujte v chladničke pri teplote +2°С až +6°С.
Užitočné tipy na výrobu domáceho jogurtu:
- Aby bola zaručená účinnosť našich štartovacích kultúr, skladujte ich podľa pokynov výrobcu v neotvorených vreckách.
- Ak chcete pripraviť hustejší jogurt, odporúčame použiť mlieko s vysokým obsahom tuku (viac ako 1,5%).
- Mlieko, ktoré používate, by nemalo obsahovať konzervačné látky, antibiotiká ani iné prídavné látky.
- Celý obsah vrecúška sa rozpustí v 1-2 litroch mlieka, vopred pasterizovaného.
- Celá rozpustená štartovacia kultúra s mliekom sa vmieša do celého objemu mlieka, nepridáva sa po troškách do každej nádoby.
- Nádoby, ktoré používate na prípravu jogurtu, by mali byť veľmi čisté - takto si zabezpečíte dlhšiu trvanlivosť a žiadne kvasenie.
- Ak používate stroj na výrobu jogurtu, postupujte podľa pokynov.
- Ak nepoužívate stroj na výrobu jogurtu, odporúčaná teplota mlieka, pri ktorej je najlepšie pridať obsah vrecúška, je 43-45°С. Ak je vyššia ako 45 °С, baktérie zo štartovacích kultúr môžu byť usmrtené. Ak je pod 40°С, môže to predĺžiť čas prípravy, jogurt môže získať zmenenú chuť alebo textúru.
- Počas doby fermentácie (5-6 hodín) s jogurtom nehýbte ani ho nemiešajte.
- Optimálne vlastnosti hotového jogurtu budú prítomné približne 24 hodín po príprave.
5 vrecúšok x 2 g každé

Krajina pôvodu: Bulharsko