logo template4

Prášok z hlivy ustricovej (Pleurotus) BIO 100 g

Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 066
Dostupnosť: na sklade
29.08 bez DPH
34.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Organický prášok z hlivy ustricovej (Pleurotus)

Hliva ustricová (Pleurotus) prášok je vyrobený z celých sušených húb. Vďaka jemnému sušeniu sú všetky ingrediencie zachované. Vďaka veľmi jemnému mletiu môže byť prášok veľmi dobre absorbovaný telom.

Hliva ustricová sa väčšinou živí mŕtvymi popadanými stromami. Rastie divoko v listnatých listnatých lesoch na jeseň, kaskádovito sa skladajú v šupinách podobných poliam pozdĺž vyšších tokov mŕtvych a živých stromov, najmä bukov. Hliva ustricová rastie po celom svete v tropickom a miernom podnebí. Pestuje sa aj celoročne.

Huby, ktoré sa používajú na výrobu tohto hlivového prášku, sú pre nás starostlivo pestované. Zberajú sa, čistia a sušia sa a potom sa rozomelú na hladký jemný prášok. Hlivový prášok z ustrice je skvelou voľbou na pridanie jemnej hubovej príchute do omáčok, náplní a iných jedál, kde je nežiaduca textúra väčších kusov húb.

Okrem shitake je to jedna z najdôležitejších jedlých húb v Japonsku. Dokonca prekonáva bežnú shitake hubu na prvom mieste ako najobľúbenejšia jedlá huba. Vďaka veľmi vysokej hladine vitamínov B vyniká hliva ustricová. Táto liečivá huba ponúka veľa vitamínu B1, B2, B5, B6, B7 a B12. Ďalej obsahuje kyselinu listovú, vitamín C, vitamín D, všetkých osem esenciálnych aminokyselín, enzýmy, minerály a stopové prvky a vysoký obsah vlákniny.  Vďaka vysokému obsahu bielkovín je obzvlášť obľúbená vo vegánskej a vegetariánskej kuchyni. Keď to zhrnieme: hliva ustricová je skutočným darom matky prírody.

Hliva ustricová obsahuje množstvo látok, o ktorých sa predpokladá, že ovplyvňujú zdravie. Medzi tieto látky patrí vláknina, beta-glukán a niekoľko ďalších polysacharidov - skupina sacharidov, o ktorých sa zistilo, že ovplyvňujú imunitné funkcie.

Môže znížiť hladinu cholesterolu
Štúdia z roku 2015 zistila dôkazy o tom, že vláknina (Pleurotus ostreatus) z hlivy môže byť užitočná pri znižovaní akumulácie triglyceridov v pečeni.

Podporuje zdravie srdca
Výskum ukázal, že celé potraviny s vlákninou, ako sú napríklad huby, poskytujú niekoľko zdravotných účinkov s nízkym obsahom kalórií, čo z nich robí inteligentnú voľbu pre zdravé stravovacie návyky. Niekoľko štúdií spája vyšší príjem vlákniny s lepším zdravím srdca.

Ďalšia štúdia uvádza, že hlivy ustricové obsahujú zlúčeniny, ktoré pôsobia ako imunomodulátory, ktoré pomáhajú regulovať imunitný systém.

Zlepšuje metabolické zdravie
Konzumácia stravy, ktorá obsahuje dostatok zeleniny bohatej na vlákninu, je zdravotníkmi často odporúčaná ako metóda na dosiahnutie a udržanie zdravej hmotnosti. Huby však môžu ponúknuť ďalšiu výhodu, ktorá vám pomôže udržať lepšie metabolické zdravie. Jedna publikovaná štúdia skúmala účinky jedlých húb na obezitu. Vedci dospeli k záveru, že „pravidelná konzumácia húb je účinná pri liečbe metabolického syndrómu vrátane obezity“. Poradili však, že túto prax je potrebné kombinovať s pravidelným fyzickým cvičením, ako aj so zmenami stravovania a životného štýlu

Zloženie: Hliva ustricová (Pleurotus) v prášku organická

Kvalita: kbA (kontrolované organické pestovanie)

Odporúčanie týkajúce sa spotreby: Pite 1 mierne nahromadenú čajovú lyžičku (3 g na čajovú lyžičku) denne s dostatkom tekutiny. Prášok je možné miešať aj s jedlom.

Skladovanie: v chlade, suchu a chránené pred svetlom.


Nutričná hodnota 3g (1 čajová lyžička) ... na 100 g
Energetická hodnota 13,7 kJ / 3,2 kcal ,,,, 457 kJ / 108 kcal
Tuk 0,03 g 1,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny ... 0 g 0 g
Sacharidy 0,6 g 16,7 g
z toho cukor 0 g 0 g
Soľ 0 g 0,09 g