Palina obyčajná BIO 100 / 500 / 1000 g
Palina obyčajná BIO
Palina má veľmi dobré vlastnosti pre pokožku, odvar sa môže napríklad zabudovať do vodnej fázy v domácich krémoch.
Bylina palina (lat. Artemisia vulgaris)
Už v stredoveku boli účinky paliny oceňované v rôznych náukách prírodnej medicíny. Hildegarda von Bingen vo svojej naturopatickej liečbe tiež opísala pozitívne účinky na blahobyt človeka.
Dnes sa často používa ako čaj v alternatívnej medicíne alebo sa používa na ochutenie v tradičnej kuchyni. Palina je ideálnym spoločníkom k tučným jedlám na stimuláciu činnosti žalúdka. Gurmáni a hviezdni kuchári radi používajú bylinu, pretože zanecháva neporovnateľnú chuť v širokej škále jedál.
Palina je tiež neoddeliteľnou súčasťou tradičnej čínskej medicíny.
má antibakteriálny, upokojujúci a tráviaci účinok
obsahuje éterické oleje, horké látky, flavonoidy
Ako korenie chutí sviežo a štipľavo, drevito a dymovo, koláčovo
Zloženie: tujón, linalool, cineol, gáfor, seskviterpén-laktón, kumarín, artemisinín
Aké sú vlastnosti paliny?
Palina má údajne upokojujúci účinok na gastrointestinálne problémy. Čaj z paliny je tiež ženský čaj. Považuje sa za účinnú proti prejavom počas menštruácie alebo menopauzy.
Ako bylina by sa nemala palina podceňovať. V kuchyni sa väčšinou používa v sušenom stave. Jej bohaté zloženie éterických olejov a flavonoidov zaisťuje hlbokú arómu. Zároveň zvyšuje stráviteľnosť potravy. Najlepšie sa rozvinie pri dlhých dobách varenia. Hodí sa ku všetkým výdatným jedlám. Často je súčasťou stredomorských zmesí korenia.
Bez akýchkoľvek umelých prísad
100% prírodný
Bez konzervantov
BIO certifikácia DE-ÖKO-037
Odporúčaný príjem
Príprava: 1 čajovú lyžičku čaju zalejte asi 250 ml vriacej vody a nechajte zakryté 3 minúty lúhovať. Potom čajový filter premiešajte a preceďte alebo vyberte.
skladovanie: chránené pred svetlom