logo template4

Goji, sušené ovocie, Pimenta, 100 g

Výrobca: pimenta
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 18910867
Dostupnosť: na sklade
3.83 bez DPH
4.59 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Lycium (goji bobule), sušené ovocie, Pimenta, 100 g

Od staroveku bola rastlina goji veľmi cenená a široko používaná v čínskej tradičnej medicíne. Prvé informácie o ovocí pochádzajú z krajín tibetských Himalájí a severnej Číny, kde sa pestovalo už 5000 rokov pred Kristom. Dnes sa väčšina plantáží nachádza v juhovýchodnej Európe a Ázii. V Číne sú tieto malé červenkasté plody známe ako jedlo storočných.
Goji je tiež známe ako lycium a patrí medzi obľúbené jedlá Madonny, Stinga, Micka Jaggera a Kylie Minogue.
 
Zdravotné výhody:
 
Polysacharidy – plnia množstvo funkcií, medzi ktoré patrí zlepšenie štruktúry črevného epitelu, zvýšenie absorpcie minerálov, regulácia hladiny glukózy v krvi, zníženie hladiny pH, čím sa znižuje riziko rakoviny hrubého čreva, stimulácia činnosti imunitný systém. Polysacharidy majú tiež antioxidačné vlastnosti a účinky proti starnutiu.
 
Betakarotén – karotenoid nachádzajúci sa v oranžovo-červených potravinách, ako je tekvica, mrkva, losos a bobule goji. Betakarotén je základným prvkom pri syntéze vitamínu A rozpustného v tukoch, ktorý súvisí s normálnym vývojom organizmu, dobrým zrakom, stavbou buniek, zdravím kostí, zubov a kože.
 
Zeaxantín – karotenoid, ktorý je dôležitý ako pigment v sietnici.
 
Vitamín C – Goji bobule majú vysoký obsah vitamínu C (20 miligramov na 100 gramov) – rovnaký obsah ako pomaranče.
 
Selén – má výrazný antioxidačný účinok a jeho obsah v plodoch goji sa rovná požadovanému dennému príjmu.
 
Železo – železo sa podieľa na mnohých metabolických procesoch, no predovšetkým je nepostrádateľným stavebným kameňom hemoglobínu. Nedostatok železa v tele vedie k anémii z nedostatku železa. Goji bobule sú považované za rastliny s najvyšším obsahom železa.
 
Zinok – Goji bobule môžu byť zdrojom 20% potrebnej dennej dávky zinku, ktorý sa zasa podieľa na syntéze bielkovín, DNA a viac ako 100 enzýmov. Je kľúčovým faktorom v rade základných bunkových funkcií.
 
Vápnik - hlavná stavebná látka zubov a kostí, prvok s mnohými funkciami, dôležitý pre činnosť srdca, neurovodivosť, respektíve činnosť svalov, hormonálnu a enzýmovú výmenu, ako aj pre prenos látok cez bunkové membrány. Plody goji obsahujú medzi 8-10% odporúčanej dennej dávky vápnika.
 
Draslík – Okrem toho, že je draslíkom a kofaktorom enzýmov, draslík používaný ako náhrada sodíka v našej strave môže trvalo znížiť vysoký krvný tlak.
 
Nasýtenie plodov goji mikroživinami a fytochemikáliami z nej robí doplnok stravy s mimoriadne vysokou nutričnou hodnotou a pozitívnym vplyvom na kardiovaskulárne a zápalové ochorenia, niektoré formy rakoviny, cukrovku, predčasné starnutie, pamäťové deficity, degeneratívne procesy súvisiace so zrakom, pľúcami problémy; únava, nespavosť, závraty a hučanie v ušiach. Navyše superpotravina pomáha pri dlhovekosti a zvyšuje libido ako prírodné afrodiziakum.
 
Goji bobule obsahujú veľa vitamínov B, vitamín A, antioxidanty, polysacharidy, aminokyseliny, horčík, meď, fosfor, jód, draslík, vápnik, zinok, selén a žiadny cholesterol.
 
Ingrediencie:
100% sušené bobule goji.
Neobsahuje škodlivé látky ani technologické prísady.
 
Nutričné ​​hodnoty na 100 g:
Energia: 1288 kJ / 308 kcal
Tuk: 2,7 g
Sacharidy: 60,1 g
z toho cukry: 48 g
Bielkoviny: 2 g
 
Použitie: Na priamu konzumáciu.
Odporúčaná denná dávka plodov goji je cca 30 g (nie je vhodné ovocie pre deti do 5 rokov). S týmto minimálnym množstvom však naše telo dostane viac vitamínu C ako pomaranč, viac betakaroténu ako mrkva a viac železa ako porcia červeného mäsa.
 
Balenie: 100 g