Kukuričná vláknina, rozpustná, 150 g
Kukuričná vláknina, rozpustná, 150 g
- 100% prírodný produkt
- Rozpustná vláknina extrahovaná z kukurice
- Bezlepková
- Vhodné pre diabetikov
Rozpustná kukuričná vláknina je nemastný sacharid, ktorý sa používa na priamu konzumáciu alebo použitie v rôznych potravinách. Kukuričná vláknina sa pre nízky glykemický index používa aj ako náhrada cukru. Kukuričná vláknina je bežnou zložkou v keto produktoch s nízkym obsahom sacharidov.
Okrem toho, že obsahuje menej kalórií a cukrov ako mnohé iné sladidlá, je kukuričná vláknina rozpustná. Tento typ vlákniny absorbuje vodu v tráviacom trakte a vytvára gélovitú konzistenciu.
Rozpustná kukuričná vláknina môže ponúknuť množstvo zdravotných výhod, najmä v súvislosti so zdravím čriev a reguláciou hladiny cukru v krvi.
Zdravie čriev
Rozpustná kukuričná vláknina pôsobí ako prebiotikum, čo znamená, že pomáha vyživovať prospešné baktérie v čreve. Konzumácia kukuričnej vlákniny zvyšuje koncentráciu niekoľkých špecifických kmeňov prospešných baktérií v čreve. Prospešné črevné baktérie zohrávajú kľúčovú úlohu v mnohých aspektoch ľudského zdravia, podieľajú sa na imunitných funkciách a správnom fungovaní tráviaceho systému.
Krvný cukor
Rozpustná kukuričná vláknina má nízky glykemický index, čo znamená, že nezvyšuje hladinu cukru v krvi v takej miere ako bežný cukor. Konzumácia kukuričnej vlákniny spolu s potravinami s vysokým obsahom tuku zabraňuje zvýšeným hladinám triglyceridov a inzulínu, čo je hormón zodpovedný za transport cukru z krvného obehu do buniek. Konzumácia rozpustnej kukuričnej vlákniny pomáha zlepšiť a kontrolovať hladinu cukru v krvi a predchádzať rozptýleniu inzulínu.
Zdravie kostí
Kukuričná vláknina môže zlepšiť zdravie kostí a kĺbov. Pridanie 20 gramov vlákniny do denného menu pomáha udržať vápnik v kostiach až o 7%. Príjem kukuričnej vlákniny zároveň výrazne zvyšuje vstrebávanie vápnika.
Aplikácia kukuričnej vlákniny:
Rozpustná kukuričná vláknina môže byť použitá ako prísada do rôznych kulinárskych menu, aby sa zabezpečilo približne 50% vlákniny v našej strave.
Kukuričnú vlákninu možno použiť ako zložku v:
- sušienky;
- Sladkosti, pečivo,
- občerstvenie a hranolky;
- na výrobu chleba;
- nápoje na báze ovocia alebo nápoje určené pre športovcov;
- diétne džemy;
- polievky.
Ingrediencie:
Rozpustná kukuričná vláknina.
Neobsahuje nečistoty a technologické prísady!
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia: 896 kJ / 220 kcal
Tuk: 0,0 g
z toho nasýtené: 0,0 g
Sacharidy: 14 g
z toho cukry: < 0,5 g
Vláknina: 82 g
Bielkoviny: 0,0 g
Soľ: 0,0 g
Použitie:
Na priamu konzumáciu. Užívajte až 10 g (2 čajové lyžičky) denne rozpustených vo vode, džúse alebo jogurte. Možno pridať priamo do smoothies, koláčov, studených dezertov.
Balenie: 150 g