logo template4

Čakanka s topinamburom, náhrada kávy, 100 g

Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: uvedené na obale
Kód: zdr 60841267
Dostupnosť: na sklade
5.75 bez DPH
6.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Čakanka s topinamburom, náhrada kávy, 100 g

- 100% prírodný produkt
- Prírodná náhrada kávy
- Bez kofeínu
- Vhodné pre celú rodinu

Čakanka je trváca rastlina, ktorá sa vyskytuje na celom svete, najmä v oblastiach s miernym a miernym podnebím. V staroveku sa stala populárnou vďaka svojmu terapeutickému účinku. Egypťania ju používali na liečbu problémov s pečeňou a žlčníkom. Čakanku konzumovali vo veľkom množstve, pretože vedeli, že čistí krv a odstraňuje toxíny z pečene.

Čakanka obsahuje polysacharid inulín, fruktózu, glykozid intibín (dodáva nápoju charakteristickú horkú chuť).

Zoznam užitočných látok je dlhý: vitamíny (B1, B2, PP, C), cholín, bielkoviny, pektín, triesloviny, organické kyseliny, karotény, minerály a stopové prvky (Na, Ca, Mg, K, Fe, P).

Čakankový prášok ako náhrada kávy

V dnešnej dobe sa môžeme často stretnúť s ľuďmi, ktorí milujú kávu, ale nemôžu ju z rôznych zdravotných dôvodov piť. Riešenie je mimoriadne ľahké - kávu nahrádzame jej prírodnou náhradou - práškom čakanky.

Káva čakanky je nápoj, ktorý sa pripravuje z koreňov rastliny, keď sa pražia a melú. Káva čakanky má podobnú chuť ako bežná káva a ľudia ju často označujú ako mierne drevitú alebo orechovú. Čakanku je možné použiť samostatne alebo v kombinácii s kávou na doplnenie jej chuti. Káva z čakanky neobsahuje kofeín!

Teplý nápoj z čakankového prášku má tonizujúci účinok v stave neustálej únavy, zlepšuje duševné schopnosti a zvyšuje koncentráciu.

Prášok z čakanky

Čakanka je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov vrátane zinku, horčíka, mangánu, vápnika, železa, draslíka, ako aj vitamínov A, B6, C, E a K. Obsah týchto látok vysvetľuje všetky zdravotné výhody čakanky.

Podporujte trávenie
Korene čakanky sú vynikajúcim zdrojom inulínu - typu prebiotickej vlákniny, ktorá je často spájaná s chudnutím a zlepšením zdravia čriev. Inulín je tiež cenným pomocníkom v boji proti mnohým črevným a tráviacim problémom - kyslému refluxu, tráviacim ťažkostiam a ďalším.

Zlepšuje činnosť srdca
Inulín extrahovaný z koreňov čakanky je nielen dobrý na trávenie, ale preukázateľne znižuje hladinu zlého cholesterolu v tele. Tento cholesterol je jednou z hlavných príčin aterosklerózy a vysokého krvného tlaku, pretože blokuje prietok krvi do tepien a žíl. Čakanka obsahuje aj rastlinné fenoly, ktoré majú antitrombotické a antiarytmické účinky. Rastlinné fenoly sú antioxidanty, ktoré zlepšujú rovnováhu krvi a plazmy.

Strata váhy
Korene čakanky sú vynikajúcim zdrojom oligofruktózy. Kombinácia tejto látky s inulínom povzbudzuje telo, aby začalo bojovať s nadváhou. Tieto dve látky regulujú hladinu grelínu - aminokyseliny, ktorá je spojená hlavne s pocitom hladu. Znížením množstva, čakanka znižuje možnosť prejedania sa a podporuje pocit sýtosti.

Topinambur

Prášok z topinamburu má bohaté chemické zloženie, dostatok vlákniny, bielkovín a obzvlášť vysoký obsah inulínu, ktorý určuje jeho terapeutické a profylaktické vlastnosti.

Inulín obsiahnutý v prášku topinamburu prechádza cez žalúdok a tenké črevo bez narušenia jeho celistvosti. Inulín prechádza tráviacim traktom a vytvára gél, ktorý zostáva nestrávený a dostáva sa tak do hrubého čreva.

Tam sa takmer úplne neriedený stáva ideálnym krmivom pre dobré baktérie. K týmto vlastnostiam pridáva inulín ešte jeden nevyhnutný - znižuje schopnosť nášho tela tvoriť určitý druh tuku.

Pravidelný príjem inulínu priaznivo pôsobí pri hypertenzii, zlepšuje metabolizmus lipidov a priaznivo pôsobí aj pri cukrovke. Inulín tiež pomáha pri zápche a zlepšuje vstrebávanie minerálov z tela.

Cholesterol a triglyceridy
Pretože inulín nie je absorbovaný žalúdkom a črevom, jeho pravidelný príjem vedie k zníženiu toxínov v tele, ako aj k regulácii zlého cholesterolu a triglyceridov.

Pre zdravé črevá
Denný príjem inulínu vedie k významnému zvýšeniu črevných bifidobaktérií. Inulín tak pomáha redukovať patogénne baktérie ako Salmonella, Staphylococcus a ďalšie. Inulín má probiotický účinok.

Pre diabetikov
Vďaka tomu, že sa inulín pri trávení monosacharidov nerozpadá, jeho konzumácia nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Vďaka tejto vlastnosti je inulín ideálnym produktom pre ľudí trpiacich cukrovkou.

Na chudnutie
Inulín spomaľuje vstrebávanie živín a tým predlžuje obdobie sýtosti. Pri príjme inulín zväčšuje svoj objem (napučiava), čím napĺňa žalúdok a znižuje chuť do jedla. Pri patologickom zvýšení telesnej hmotnosti sa mikroflóra čreva vždy zmení. A táto zmena urýchľuje zisk. Inulín drží prospešné baktérie v čreve a potláča tie, ktoré môžu spôsobiť rôzne choroby vrátane obezity.

Zloženie:

Korene čakanky práškovej (Cichorium intybus) 80%, sušené a práškové topinambury (Helianthus tuberosus) 20%.

Obsah inulínu: čakanka - 68%, topinambur 70%.

Bezlepkový! Bez pridaného cukru! Bez kofeínu!

Nutričné ​​hodnoty na 100 g:

Energia: 114 kcal / 475 kj
Tuk: 0,20 g
z toho nasýtené: 0 g
Sacharidy: 26,1 g
z toho cukry: 18 g
Bielkoviny: 1,9 g

Spôsob prípravy:

Ako náhrada kávy - 1 až 3 čajové lyžičky produktu zalejte 150 - 200 ml vriacej vody. Dobre premiešajte. Môže byť osladený prírodným sladidlom, ako je erytritol, stévia, originálny kanadský javorový sirup a ďalšie.

Čakanka s topinamburom sa dá použiť na prípravu zdravej tureckej kávy.

Môžete zvýšiť množstvo produktu na prípravu nápoja podľa vášho výberu. Čím viac čakanky s topinamburom použijete, tým viac bude chuť nápoja hustejšia a silnejšia. Vodu môžete nahradiť pri príprave nápoja horúcim mliekom alebo vegánskou alternatívou - orechovým mliekom.

Čakanka s práškom topinamburu sa dá pridať aj do bežnej kávy, aby sa zvýraznila chuť a aróma.

Káva z čakanky je vhodná pre diabetikov.

Balenie: 100 g

Balené v Bulharsku