Paprika sladká mletá BIO 100 / 500 / 1000 g
Paprika sladká mletá BIO 100 / 500 / 1000 g
Sladká mletá paprika (Fructus Capsici "ušľachtilá sladká", Capsicum annuum)
Pôvod: Izrael, "Delikatess" cca 110/120 ASTA
Rôzne paprikové koreniny sa nevyrábajú zo zeleninových strukov s hrubou dužinou, ale z menšej, tenko dužinej a pálivejšej papriky. Ako horko chutí korenie vyrobené zo sušených strukov, závisí od toho, či a koľko z blán a jadier strukov je spracované: čím viac, tým horkejšie chutí. Sladká paprika prináša jemnú chuť, paprika ružovkastú horkú pevnú ostrosť.
Varenie s paprikou:
Mnohé národné gulášové recepty získavajú svoju neporovnateľnú chuť len z červeného prášku. Ale z mletej papriky sú skvelé aj omáčky, smotanové a jemné jedlá zo syra či mletého mäsa.
Typické jedlá s paprikou:
Kotlíkový guláš, segedínsky guláš, španielska klobása chorizo či chilli con carne obsahujú veľa papriky. Paprikové korenie sa dokonale hodí k bravčovej masti, cibuľke, majoráne, cesnaku a rasci.
Tip :
Paprika potrebuje trochu tuku, aby uvoľnila všetku svoju vôňu. Prášok však nedávajte priamo do vriaceho tuku, rýchlo zhorkne.