logo template4

Sladké drievko koreň BIO 100 / 500 g

vyberte veľkosť:
100 g BIO kvalita 7.900
500 g BIO kvalita 33.900
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds SKU9889
Dostupnosť: na sklade
6.58 bez DPH
7.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Koreň sladkého drievka BIO

Náš prírodný koreň sladkého drievka je chutný a aromatický a je vynikajúci, keď sa pridá do slaných a sladkých jedál. Majú sladkú, ale mierne slanú chuť a veľmi štipľavú arómu. Je to chuťovo dosť podobné anízu a feniklu.

Tyčinky z koreňa sladkého drievka sa tradične žuvajú ako prostriedok na osvieženie dychu a čistenie zubov po celé storočia; na tento účel sa často predávali v cukrárňach, v 19. storočí podľa Dr. W.T. Fernieho, uznávaného lekára a autora 20. storočia. Chlapci z 19. storočia si radi pripravovali svoje vlastné „španielske džúsy“, ktoré pozostávali z liekoviek s koreňom sladkého drievka vo vode, ktoré sa často pretrepávali, čím dlhšie bola zmes v liekovke, tým bola voda zo sladkého drievka tmavšia, hustejšia a sladšia. Podobné výmysly vyrábali aj lekárnici a pridávali ich do zmesí na upokojenie kašľa a chrapotu.
Použitie:
Pripravte sirup z koreňa a použite na dochutenie zmrzliny, sorbetov a omáčok z ovocia. Sladké drievko je prírodne sladké; obsahuje glycyrizín, prírodnú chemikáliu, ktorá je 50-krát sladšia ako cukor. Pridajte koreň sladkého drievka do čajov alebo nálevov; skúste ho pridať do mäty piepornej alebo mäty skorocelovej pre príjemný tráviaci čaj po jedle. Koreň je možné pridať aj do vývaru pre hovädzie a dusené mäso a do domáceho piva na doplnenie zaujímavej chuti.
Zloženie:
Sušené korene Glycyrrhiza glabra.
Rady pre alergikov: Koreň sladkého drievka obsahuje prirodzene sa vyskytujúci zdroj salicylátov a ľudia, ktorí sa stravujú bez salicylátov, sa mu vyhýbajú.