logo template4

Yam (Dioscorea villosa) prášok / koreň rezaný

vyberte veľkosť:
100 g prášok 9.790
500 g prášok 40.290
100 g koreň rezaný 7.900
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 020
Dostupnosť: na sklade
6.58 bez DPH
7.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

YAM - Dioskórea Huňatá (Dioscorea villosa) prášok

Pozor! Yam by sa nemal jesť surový! Varením alebo varom sa rastlina stáva stráviteľnou a môže sa potom konzumovať. Podobne ako naše zemiaky, ani surové jamy nie sú ani stráviteľné, ani nemajú priaznivé účinky, ak sú čerstvé. Pamätajte na to, keď myslíte na yam.
Hoci domovom tejto liečivky je Ázia, prezýva sa jej Mexický jám, Wild Yam alebo Vlnitý jám. Pôvodom pochádza z Číny, ale vďaka svojim širokospektrálnym účinkom sa rozšírila do Strednej Ameriky a potom aj do zvyšku sveta.
Jemne mletý prášok vyrobený z divokých jamov. Koreň yam, nazývaný tiež yam, yam alebo yam root, si už Aztékovia vďaka svojmu špeciálnemu zloženiu veľmi cenili. Odroda „Dioscorea villosa“, ktorú ponúkame, je „Mexican Wild Yam“.

Jam rastie v trópoch a je oveľa väčší ako naše obvyklé zemiaky, kde je obľúbený ako jedlo a tiež sa používa osobitným spôsobom pre zdravie. Chuť jamu pripomína gaštany a zemiaky.

Skúmajte prospešné a pozitívne účinky yamovej múky - varenej, vyprážanej alebo pečenej - na zdravie, najmä pre ženy, ktoré prechádzajú menopauzou.

Je to práve zložka diosgenín, ktorá má údajne úžasné účinky na stimuláciu nadobličiek. Účinky potvrdili vedecké štúdie.

príprava
Jamovú múku môžete použiť ako inú múku, koláče, knedle / knedle, palacinky / palacinky, puding a iné sladkosti a dezerty.
Ale rovnako dobré na zahusťovanie mäsových omáčok a polievok.

Jamy (Dioscorea), ktoré sa tiež nazývajú jam alebo koreň jamu, sú v trópoch bežné. Jamy sú škrobovou základnou potravinou v mnohých tropických oblastiach. Najmä v západnej Afrike (Nigéria, Ghana, Pobrežie Slonoviny, Benin) a Ázii (Nová Guinea, Indonézia, Japonsko, India), ako aj v Južnej a Strednej Amerike (Kolumbia).

Jedlé sú iba podzemné koreňové hľuzy, ktoré majú tmavohnedú až čiernu šupku, ich chuť je podobná sladkému zemiaku, ale nesúvisí s ním.

Zďaleka väčšina druhov jam je v surovom stave jedovatá, a preto sa musí pred konzumáciou zohriať.

Jamy sú varené, dusené alebo vyprážané, spracované na halušky, polievky alebo dusené jedlá. Tu si môžete nechať sladké zemiaky spracovať na múku, aby ste z nich mohli pripraviť aj sladké dezerty alebo dokonca zmrzlinu.

Živiny v koreňoch jamu
Energia: 118 kcal
Bielkoviny: 1,53 g Tuk (celkovo): 0,17 g
Sacharidy (celkom): 27,88 g Vláknina: 4,1 g
Cukor (celkom): 0,50 g

Minerály:
Vápnik, Ca: 17 mg železa, Fe: 0,54 mg
Horčík, Mg: 21 mg fosforu, P: 55 mg
Draslík, K: 816 mg sodíka, Na: 9 mg
Zinok, Zn: 0,24 mg

Vitamíny:
Vitamín C: 17,1 mg, tiamín: 0,112 mg
Riboflavín: 0,032 mg. Niacín: 0,552 mg
Vitamín B-6: 0,293 mg folátu, DFE: 23 ug
Vitamín B-12: 0,00 µg vitamínu A, RAE: 7 µg
Vitamín A, IU: 138 IU Vitamín E (alfa-tokoferol): 0,35 mg
Vitamín D (D2 + D3): 0,0 µg Vitamín D: 0 IU
Vitamín K (fylochinón): 2,3 ug

Lipidy:
Mastné kyseliny, nasýtené (celkom): 0,037 g Mastné kyseliny, mononenasýtené: 0,006 g
Mastné kyseliny, polynenasýtené: 0,076 g mastných kyselín, trans-tuky: 0,000 g
Všetky informácie, pokiaľ nie je uvedené inak, na 100 g.

Upozornenie: konzumované v surovom stave, jamová múka je jedovatá.

Zloženie: 100% čistý jam (Dioscorea villosa).