BIO OLEJ MAKADAMIA
ORGANICKÝ RASTLINNÝ OLEJ Z MAKADAMIE
Tento olej je určený na reštrukturalizáciu, výživu, ochranu a zmäkčenie. Používa sa na prípravu starostlivosti o krehkú a suchú pokožku alebo na preventívnu starostlivosť o strie. Tekutina preniká bez zanechania mastného filmu, čo z nej robí ideálnu prísadu na prípravu masážnych olejov.
Macadamia integrifolia alebo orech Queensland je pomaly rastúci strom pochádzajúci z východnej Austrálie . Austrálski domorodci, ktorí nazývali orechy „gyndl“ alebo „jindilli“, obchodovali s týmto orechom bohatým na bielkoviny s prvými bielymi osadníkmi z východného pobrežia Austrálie, ktorí vyvážali tieto orechy do celého sveta. Dnes je makadamia naturalizovaná v mnohých krajinách vrátane Kene , Havaja a Južnej Afriky, kde sa pestuje. Makadamiový olej je svojimi vlastnosťami veľmi podobný oleju zo sladkých mandlí. Výhodou je, že sa veľmi dobre vstrebáva do pokožky a ponúka dokonale suchý pocit. Jeho textúra umožňuje vykonávať penetračnú starostlivosť s nemastným dotykom .
Bohatý na kyselinu olejovú a kyselinu palmitolejovú, ktoré chránia bunky , tento jemný olej je tiež výživný , zmäkčujúci a upokojujúci .
Tradične sa používa pri starostlivosti o krehkú pokožku, na výrobu masážnych olejov na strie a jazvy, ako aj pri starostlivosti o vlasy a ruky (praskliny, popraskaná pokožka).
Makadamiový olej je tiež užitočný na zloženie masážnych olejov pre pokožku náchylnú na začervenanie .
Organický makadamiový olej, ktorý ponúkame z udržateľného a spravodlivého obchodného reťazca v Keni , je jedným z výnimočných produktov. |
||||
Na úpätí hôr regiónu, kde rastú kalifyly, tieto veľké majestátne stromy, ktoré sú staré väčšinou sto rokov, sa zber ovocia uskutočňuje s ohľadom na prírodu . Napríklad v Keni tieto orechy zbierajú malí africkí poľnohospodári žijúci na keňských vrchovinách, ktorí ich triedia a predávajú s cieľom zabezpečiť ďalší príjem .
Tento olej je bohatý na kyselinu olejovú a kyselinu palmitolejovú a má výživné, hojivé a zjemňujúce vlastnosti . Je vhodný na starostlivosť o citlivú pokožku, napríklad pri striách a prasklinách . Pri masáži je známe, že uľahčuje miestnu mikrocirkuláciu a tonizuje lymfatický systém . Môžete ho použiť pri liečbe ružovky alebo na úľavu od ťažkých nôh . Okrem toho má makadamiový olej výhodu v tom, že rýchlo preniká do pokožky a ponúka dokonale suchý pocit . |
VLASTNOSTI
- Zmäkčujúci , výživný a proti dehydratácii má zloženie mastných kyselín veľmi podobné zloženiu mazu.
- Veľmi penetračný , nevytvára okluzívny film na povrchu kože.
- Opravuje a upokojuje a poskytuje pokožke ochranu a hebkosť.
INDIKÁCIE
- Prevencia alebo redukcia strií a jaziev
- Zoštíhľovacie kúry, ľahké nohy ...
- Nevyvážená, zmiešaná až mastná pleť
- Podráždená pokožka
- Krehká, poškodená, citlivá pokožka
POUŽÍVA SA
Použite ako prísadu do svojich prípravkov:
- Liečba „prevencia strií“
- Oprava starostlivosti o podráždenú pokožku
- Tekuté hydratačné krémy * na problematickú pleť
- Oleje na unavené nohy
- Suché oleje a zoštíhľovacie kúry
- Starostlivosť o poškodené ruky
- Balzamy na pery
- Vynikajúca podporná prísada na výrobu aromatických masážnych olejov
* hydratácia horných vrstiev epidermis
SYNERGIE
- Na ľahkú masáž nôh: éterické oleje z Cypressu, Lentiscus ...
- Pre chudnutie: éterické oleje z grapefruitu, fenyklu, cédru
- Na podporu pružnosti pokožky: pšeničné klíčky, šípka, oleje z Inka Inchi, bambucké maslo.
- Makadamiový orech môže spôsobovať alergie najmä u ľudí citlivých na orechy. Pred použitím sa poraďte so svojím lekárom.
100% čistý a prírodný, panenský , bez chemického ošetrenia, kozmetický a potravinársky
Organické, certifikované spoločnosťou Ecocert Greenlife podľa štandardu Ecocert
- Vzhľad: viskózna olejovitá kvapalina
- Farba: žltá slabo zelená
- Zápach: sladký a príjemný, podobný lieskovcovému oleju
- Dotyk: suchý, rýchlo preniká bez zanechania mastného filmu
- Polynenasýtené esenciálne mastné kyseliny (PUFA alebo EFA) alebo vitamín F: kyselina linolová (omega-6) (1,88%)
- Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA): kyselina olejová (omega-9) (53,07%), kyselina palmitolejová (22,74%)
- Nasýtené mastné kyseliny (AGS): kyselina palmitová (8,52%), kyselina stearová (3,06%)




