logo template4

Betaín do kozmetiky 25 g

Cena 2.99
Dostupnosť: skladom +1
Kód produktu: M-1499
Výrobca: MAYAM
: 24 mesiacov
ks

Betaín do kozmetiky 25 g MAYAM

Betaín, derivát aminokyseliny, je prírodný zvlhčovač. Používa sa v kozmetických aplikáciách na pokožku, vlasy a ich farbu, pomáha zlepšovať hydratáciu, ochranu a poskytuje množstvo výhod.

Funguje ako organický osmolyt, priťahuje vodu, ale neznehybňuje ju.
Betaín môže čiastočne alebo úplne nahradiť glycerín bez toho, že by stratil zvlhčovaciu účinnosť a zároveň pridal výhody. Vysoké koncentrácie betaínu nemajú dráždivý účinok a používajú sa pri vysokých hladinách emulzií O / W, nemajú destabilizačný účinok, zatiaľ čo zväčšenie jeho hrúbky neznižuje roztierateľnosť.

Zloženie: Betaine / betaín

Vzhľad: biely prášok

vlastnosti:
1.  vysoko čistený bezvodý betaín s nízkou molekulovou hmotnosťou.
2.  zvlhčovač.
3.  znižuje (TEWL) transepidermálnu stratu vody.
4.  vlastnosti viažuce vodu.
5.  žiadny zvyškový lepivý efekt.
6.  udržuje rovnováhu vlhkosti pokožky.
7.  poskytuje hladší a mäkší pocit pokožky.
8.  posilňuje kožnú bariéru.
9.  poskytuje ochranu proti podráždeniu.
10. dodáva vlasom antistatické a kondicionačné vlastnosti.
11. zvyšuje schopnosť zadržiavania vody vlasových vlákien.
12. zlepšuje lesk vlasov a hebký pocit.
13. posilňuje vlasy.
14. vytvára hustejšiu, homogénnejšiu, luxusnejšiu a bohatšiu penu vo formuláciách s povrchovo aktívnymi látkami.
15. zlepšuje schopnosť emulzií viazať vodu.

Použitie a aplikácie:
A. veľmi hydrofilný, ľahko rozpustný vo vode; taktiež rozpustný v etanole a glyceríne.
B. jednoduché použitie.
C. v prípravkoch betaín tvorí bezfarebný roztok.
D. môže byť spracovaný za studena alebo za horúca, ale odporúča sa pridať až na konci procesu formulácie.
E. vďaka svojim vlastnostiam viažucim sa na vodu a iónovým nábojom interaguje s povrchovo aktívnymi látkami vo formuláciách; chová sa ako katiónová zlúčenina v kyslých podmienkach, ale pri pH v rozmedzí 5 až 7 je neutrálna.
F. má neutralizačné a pufrovacie vlastnosti voči kyslým zlúčeninám.
G. pridaním betaínu do roztokov obsahujúcich povrchovo aktívne látky, môže zlepšiť objem a stabilitu peny a znížiť podráždenie spôsobené povrchovo aktívnymi látkami. Pomáha tiež zvyšovať schopnosť zadržiavania vody aj pri nízkych koncentráciách (1 - 4%), pričom pôsobí ako zvlhčovadlo bez zvyškových lepivých účinkov. Pri 5% betaíne bolo pozorované, že pena je hustejšia a homogénnejšia, ale tiež poskytuje tenšiu penovú štruktúru.
H. pridanie betaínu v koncentrácii 1-1,5% v emulziách vody môže nahradiť stabilizáciu síranu horečnatého a chloridu sodného.
I. aplikácie v starostlivosti o pleť: čistiace prostriedky, micelárne roztoky, emulzie, séra, krémy, telové/pleťové vody, peny na holenie, vody po holení, gély na ošetrenie rúk, dezinfekčné prostriedky na ruky, sprchové gély, kroviny a  mokré obrúsky/utierky.
J. aplikácie v starostlivosti o vlasy, ako prípravky na vzostupe: šampóny, masky, kondicionéry, stylingové gély, ošetrenia, penivé krémy a gély.
K. všeobecné odporúčané dávkovanie: 1-5%.
L. dávkovanie 1-4% v emulziách O / W.
M. dávkovanie 1-1,5% v emulziách s vodou.

Upozornenia: Nepožívajte, nevdychujte, iba kozmetické použitie.

Skladujte na chladnom mieste, chránené pred svetlom a vlhkosťou; tesný obal, je veľmi citlivý na vlhkosť.






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien