logo template4

Čakanka s plodom šípky, náhrada kávy, 100 g

Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: uvedené na obale
Kód: zdr 79529232
Dostupnosť: na sklade
4.92 bez DPH
5.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Čakanka s plodom šípky, náhrada kávy, 100 g

- 100% prírodný produkt
- Prírodná náhrada kávy
- Bez kofeínu
- Vhodné pre celú rodinu

Čakanka je trváca rastlina, ktorá sa vyskytuje na celom svete, najmä v oblastiach s miernym a miernym podnebím. V staroveku sa stala populárnou vďaka svojmu terapeutickému účinku. Egypťania ju používali na liečbu problémov s pečeňou a žlčníkom. Čakanku konzumovali vo veľkom množstve, pretože vedeli, že čistí krv a odstraňuje toxíny z pečene.

Čakanka obsahuje polysacharid inulín, fruktózu, glykozid intibín (dodáva nápoju charakteristickú horkú chuť).

Zoznam užitočných látok je dlhý: vitamíny (B1, B2, PP, C), cholín, bielkoviny, pektín, triesloviny, organické kyseliny, karotény, minerály a stopové prvky (Na, Ca, Mg, K, Fe, P).

Čakankový prášok ako náhrada kávy

V dnešnej dobe sa môžeme často stretnúť s ľuďmi, ktorí milujú kávu, ale nemôžu ju z rôznych zdravotných dôvodov piť. Riešenie je mimoriadne ľahké - kávu nahrádzame jej prírodnou náhradou - práškom čakanky.

Káva čakanky je nápoj, ktorý sa pripravuje z koreňov rastliny, keď sa pražia a melú. Káva čakanky má podobnú chuť ako bežná káva a ľudia ju často označujú ako mierne drevitú alebo orechovú. Čakanku je možné použiť samostatne alebo v kombinácii s kávou na doplnenie jej chuti. Káva z čakanky neobsahuje kofeín!

Teplý nápoj z čakankového prášku má tonizujúci účinok v stave neustálej únavy, zlepšuje duševné schopnosti a zvyšuje koncentráciu.

Prášok z čakanky

Čakanka je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov vrátane zinku, horčíka, mangánu, vápnika, železa, draslíka, ako aj vitamínov A, B6, C, E a K. Obsah týchto látok vysvetľuje všetky zdravotné výhody čakanky.

Podporujte trávenie
Korene čakanky sú vynikajúcim zdrojom inulínu - typu prebiotickej vlákniny, ktorá je často spájaná s chudnutím a zlepšením zdravia čriev. Inulín je tiež cenným pomocníkom v boji proti mnohým črevným a tráviacim problémom - kyslému refluxu, tráviacim ťažkostiam a ďalším.

Zlepšuje činnosť srdca
Inulín extrahovaný z koreňov čakanky je nielen dobrý na trávenie, ale preukázateľne znižuje hladinu zlého cholesterolu v tele. Tento cholesterol je jednou z hlavných príčin aterosklerózy a vysokého krvného tlaku, pretože blokuje prietok krvi do tepien a žíl. Čakanka obsahuje aj rastlinné fenoly, ktoré majú antitrombotické a antiarytmické účinky. Rastlinné fenoly sú antioxidanty, ktoré zlepšujú rovnováhu krvi a plazmy.

Strata váhy
Korene čakanky sú vynikajúcim zdrojom oligofruktózy. Kombinácia tejto látky s inulínom povzbudzuje telo, aby začalo bojovať s nadváhou. Tieto dve látky regulujú hladinu grelínu - aminokyseliny, ktorá je spojená hlavne s pocitom hladu. Znížením množstva, čakanka znižuje možnosť prejedania sa a podporuje pocit sýtosti.

Ovocie šípky

Obsah vitamínu C v šípke predbieha dokonca aj citrusy. Plody obsahujú viac vitamínu P, vitamínu B1 a B2, karoténu, pektínu, organických kyselín a minerálov. Šípkové semeno obsahuje vitamín E a 12 až 16 percent oleja, čo z nich robí cennú surovinu pre kozmetiku a na výrobu kŕmnych zmesí.

V ľudovom liečiteľstve je šípka široko používaná. Šípky sa používajú ako prostriedok na posilnenie obranyschopnosti tela a zlepšenie výkonu, najmä neskoro na jeseň, v zime a skoro na jar.

Prípravky vyrobené na základe šípok úspešne liečia infekčné choroby. Používa sa pri ateroskleróze, ochoreniach pečene a obličiek, dýchacích orgánov, gastrointestinálnych ochoreniach a prechladnutí, metabolických poruchách, endokrinných poruchách.

Po vážnej chorobe šípky zvyšujú vitalitu, aktivujú imunitný systém a posilňujú obehový systém. Používa sa na kamene a piesok v obličkách a močovom mechúre.

Ruža šípová zvyšuje regeneráciu tkanív, syntézu hormónov, vaskulárnu permeabilitu. Ovocie a semená majú protizápalové a močopudné účinky. Šípková ruža ako jeden z hlavných dodávateľov vitamínu C v tele. Šípka znižuje krvný tlak, normalizuje metabolizmus, pomáha pri vstrebávaní železa.

Zloženie:

Korene čakanky v prášku (Cichorium intybus) 80%, sušené a práškové plody divokej šípky / bez obalu a semien / (Fr. Rosa Canina) 20%.

Bezlepkový! Bez pridaného cukru! Bez kofeínu!

Nutričné ​​hodnoty na 100 g:

Energia: 56 kcal / 234 kj
Tuk: 0,18 g
z toho nasýtené: 0 g
Sacharidy: 14,3 g
z toho cukry: 6,9 g
Bielkoviny: 1,9 g

Spôsob prípravy:

Ako náhrada kávy - 1 až 3 čajové lyžičky produktu zalejte 150 - 200 ml vriacej vody. Dobre premiešajte. Môže byť osladený prírodným sladidlom, ako je erytritol, stévia, originálny kanadský javorový sirup a ďalšie.

Čakanka s šípkami sa dá použiť na prípravu zdravej tureckej kávy.

Môžete zvýšiť množstvo produktu na prípravu nápoja podľa vášho výberu. Čím viac čakanky so šípkou použijete, tým viac bude chuť nápoja hustejšia a silnejšia. Vodu môžete nahradiť pri príprave nápoja horúcim mliekom alebo vegánskou alternatívou - orechovým mliekom.

Čakanka s práškom z divokej šípky sa môže tiež pridať do bežnej kávy na zvýraznenie chuti a arómy.

Káva z čakanky je vhodná pre diabetikov.

Balenie: 100 g

Balené v Bulharsku