logo template4

Anatto prášok 100 / 500 / 1000 g

vyberte veľkosť:
100 g 7.190
500 g 29.000
1000 g 49.900
Výrobca: naturwaren
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 145
Dostupnosť: na sklade
5.99 bez DPH
7.19 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Anatto prášok

V dnešnej dobe čoraz viac ľudí myslí na výrobky, ktoré nám príroda poskytuje zadarmo. V tejto chvíli sa Annatto presunulo späť do vedomia ľudí. Ale čo je Annatto? Annatto je tropický vždyzelený ker pochádzajúci z Karibiku a tropickej Južnej Ameriky. Tento ker môže dorásť do výšky dva až osem metrov. Má malé ružové kvety podobné ružiam. Malé semená červeného annatta sedia v srdcovitých a pichľavých semienkach, ktoré vyzerajú veľmi podobne ako gaštany. Semená Annatto, tiež známe ako zrná Annatto, sa môžu použiť buď ako korenie alebo ako potravinárske farbivo (E 160b). V Južnej Amerike používali Mayovia annatto ako farbivo, napríklad ako farba na textil a telo. Semienko annatto sa používa aj v kozmetike, o tomto použití svedčí názov „lipstick tree“.
Pretože sú semená annatto veľmi tvrdé, je potrebné ich zaliať horúcou vodou, aby ste sa dostali k prísadám. Môžu sa ale tiež niekoľkokrát jemne zomlieť, aby sa získal jemný prášok zo semien annatta.

V Európe nájdete Annatto aj v potravinárskom priemysle. Je známe, že sa používa na farbenie varených vajec, ale rôzne druhy syrov sú tiež „okorenené“ touto farbou. Profitujú z toho francúzske odrody ako Fol Epi, Reblochon alebo Mamirolle, rovnako ako dánska modrá nota, anglický čedar alebo holandská gouda. V Brazílii sa annatto používa aj na farbenie, ale prášok zo semien annatta sa používa aj na dochucovanie. Tam sa nazýva Urucum alebo Colorífico. Mexická kuchyňa tiež rada používa korenie, napríklad v cochinita pibil, gulášovom jedle s bravčovým mäsom a „achiote“, annatto, ako sa mu hovorí v španielčine. Toto robí annatto korením, ktoré sa používa v mnohých kuchyniach na dochucovanie. Čerstvé semená annatto majú zo začiatku korenistú chuť, ale po vysušení veľmi rýchlo zmäknú. Zostáva slabá kvetinová vôňa a jeho vlastná korenistá chuť, ktorá sa hodí k mnohým jedlám z mäsa a rýb.