Žihľava koreň BIO 100 / 500 / 1000 g
Koreň žihľavy BIO nasekaný
Koreň žihľavy - pre ľudí dbajúcich na výživu
Žihľava je jednou z tých rastlín, z ktorej využijete všetko a ktorú môžete použiť v kuchyni, od koreňov po stonky, po listy a semená. Koreň žihľavy aj dnes hrá dôležitú úlohu v prírodnom bylinkárstve a považuje sa za bylinu, ktorá sa hojne používa vo forme čajov a tinktúr, esencií a v mletej forme.
Čaj z koreňa žihľavy je asi najznámejší recept, ktorý si môžete pripraviť z časti rastliny, ktorá rastie pod zemou. Za týmto účelom vezmete niekoľko kúskov nakrájaného koreňa a namočíte ich do studenej vody. Potom zmes prevaríte a prelejete cez sitko. Pite po malých dúškoch a nenechajte sa odradiť trpkými látkami. Čaj je charakteristický najmä svojimi trieslovinami a horkými látkami.
Koreň žihľavy - rôzne možnosti spracovania
Nielen v tekutej forme ako extrakt a čaj, ale aj v sekanej alebo mletej forme môže sušený koreň žihľavy spestriť vašu kuchyňu. Ich chuť je mierne koláčová, ale nie nepríjemná a vytvára aromatický kontext pre rôzne sladké alebo čerstvé jedlá. V mletej forme môžete koreň žihľavy v malom množstve pridať do medu alebo do džemov. Koreň žihľavy bohatý na fytosteroly, lektíny a lignany obohatí vašu kuchyňu.
Spracované v šalátovej zálievke vytvorí štipľavú, ale nie nepríjemnú chuť, ktorá sa spojí, zalejete s olejom a zdravú zálievku si môžete pripraviť sami. Okrem vnútorného použitia sa koreň žihľavy používa aj v bylinkárstve. Ak ho chcete použiť externe ako esenciu z koreňa, povarte ho vo vode a nechajte zmes, kým úplne nevychladne.
Zloženie: koreň žihľavy, sušený a nakrájaný
Na výrobok označený ako ekologický sa vzťahuje toto:
Zloženie: * Organický koreň žihľavy, sušený a rezaný * z kontrolovaného ekologického pestovania
Organický kontrolný orgán: DE ÖKO 006 z poľnohospodárstva EÚ
Pokyny pre skladovanie: chladné, suché a vždy zatvorené