logo template4

Triphala prášok BIO

vyberte veľkosť:
100 g 8.990
500 g 38.590
1000 gna objednávku 79.000
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 011
Dostupnosť: na sklade
7.49 bez DPH
8.99 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Triphala prášok BIO

Triphala je kombináciou troch plodov myrobalánu (Haritaki, Amalaki a Bibhitaki). Triphala sa v indickej ajurvéde používa už stovky rokov ako obzvlášť cenná rasayana.

Triphala sa zvyčajne používa ako čaj, ale dá sa pridať aj do smoothies. Korenie v prášku dodáva smoothie orientálny nádych.

Triphala je jednou z najslávnejších bylinných zmesí v indickej ajurvéde. 

Tri ovocia z indickej ajurvédy
Ajurvédska zmes 
Harmonizuje všetky tri dóše
Jemne pomleté ​​bio ovocie

Vďaka mnohým údajným zdravotným výhodám sa Triphala stáva čoraz populárnejšou po celom svete. Triphala môže predchádzať chorobám a liečiť množstvo symptómov vrátane zápchy a zápalu.
Triphala je propagovaná ako spôsob prevencie chronických ochorení.

Protizápalové vlastnosti
Triphala obsahuje množstvo antioxidantov, ktoré v tele vykonávajú ochranné funkcie.

Obsahuje vitamín C, flavonoidy, polyfenoly, triesloviny a saponíny spolu s ďalšími účinnými rastlinnými zlúčeninami. Tieto zlúčeniny pomáhajú bojovať proti oxidačnému stresu spôsobenému voľnými radikálmi, čo sú molekuly, ktoré môžu poškodiť bunky a prispieť k chronickým ochoreniam. Bolo preukázané, že diéty s vysokým obsahom antioxidantov znižujú riziko srdcových chorôb, niektorých druhov rakoviny, cukrovky a predčasného starnutia. 

Môže chrániť pred určitými druhmi rakoviny
V mnohých štúdiách sa ukázalo, že Triphala chráni pred určitými druhmi rakoviny. Napríklad sa preukázalo, že inhibuje rast lymfómu, ako aj rakoviny žalúdka a pankreasu.

Výskumníci naznačili, že vysoké hladiny silných antioxidantov v Triphale, ako je kyselina galová a polyfenoly, môžu byť zodpovedné za jej vlastnosti v boji proti rakovine. Hoci sú tieto výsledky sľubné, na posúdenie bezpečnosti a účinnosti sú potrebné ľudské štúdie o jej potenciálnych vlastnostiach v boji proti rakovine.

Môže chrániť pred zubnými chorobami a zubným kazom
Triphala môže byť prínosom pre zdravie zubov niekoľkými spôsobmi. Triphala má antimikrobiálne a protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť predchádzať tvorbe plaku, čo je častá príčina dutín a zápalu ďasien.

Jedna štúdia na 143 deťoch zistila, že vyplachovanie ústnou vodou obsahujúcou extrakt Triphala znižuje hromadenie zubného povlaku, zápal ďasien a množenie baktérií v ústach.

Môže pomôcť pri chudnutí
Niektoré štúdie ukázali, že Triphala môže pomôcť pri strate tuku, najmä v oblasti brucha. 

Ďalšia štúdia na 62 obéznych dospelých zistila, že tí, ktorí užívali 10-gramovú dennú dávku prášku Triphala, zaznamenali väčšie zníženie hmotnosti, obvodu pása a obvodu bokov ako tí, ktorí dostávali placebo.

Môže byť použitá ako prírodné preháňadlo
Triphala sa používa od staroveku ako prírodná liečba tráviacich problémov, ako je zápcha. Je alternatívou k voľnopredajným laxatívam a jej účinnosť bola preukázaná viacerými štúdiami.

V jednej štúdii u pacientov s gastrointestinálnymi poruchami Triphala znížila zápchu, bolesti brucha a plynatosť a zlepšila frekvenciu a konzistenciu stolice.

Tipy:

Triphala sa tradične pije ako čaj
Môže sa však tiež zamiešať do pohára s vodou
Chutí rovnako lahodne aj po posypaní jedla

Zloženie: Prášok z plodov indického egreša (Amla / Amalaki, Phyllantus emblica), prášok z myokalánového ovocia (Bibhitaki, Terminalia bellirica), prášok zo zeleného myrobalánu (Haritaki, Terminalia chebula). Všetky prísady z kontrolovaného ekologického pestovania.

Nutričné ​​informácie na 100 g
Energetická hodnota 1198 kj / 287 kcal, tuk 0,7 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g), sacharidy 46,0 g (z toho cukor 10,3 g), bielkoviny 3,9 g, soľ 0,09 g.

Použitie:
Organický prášok Triphala v tekutine napr. Miešajte do smoothies alebo posypte jedlo. Príprava ako čaj: 1 zarovnanú čajovú lyžičku na pohár zalejte vriacou vodou a nechajte 5 až 10 minút lúhovať.