logo template4

Šípkový (ovocný) prášok, čistý, 150 g

Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 23350084
Dostupnosť: na sklade
6.58 bez DPH
7.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Šípkový (ovocný) prášok, čistý, Zdravnitza, 150 g

- Šípkový ovocný prášok
- Bohatý na vitamín C.
- GMO free! Bezlepkový! Bez laktózy!

Obsah vitamínu C v šípke predbieha dokonca aj citrusy. Obsahuje viac vitamínu P, vitamínu B1 a B2, karoténu, pektínu, organických kyselín a minerálov. Šípkové semeno obsahuje vitamín E a 12 až 16 percent oleja, čo z nich robí cennú surovinu pre kozmetiku a na výrobu kŕmnych zmesí.

Na výrobu tohto produktu používame iba zrelé celé šípky, ktoré sú starostlivo vysušené. Potom sa celé plody pomelú na jemný prášok. Výsledný šípkový prášok má charakteristickú červenkastú farbu a príjemne kyslú dochuť. Používa sa na priamu konzumáciu alebo v kombinácii s inými múkami.

Zdravotné výhody:

V ľudovom liečiteľstve je šípka široko používaná. Šípky sa používajú ako prostriedok na posilnenie obranyschopnosti tela a zlepšenie výkonu, najmä neskoro na jeseň, v zime a skoro na jar.

Prípravky vyrobené na základe šípok úspešne potláčajú infekčné choroby. Používa sa pri ateroskleróze, ochoreniach pečene a obličiek, dýchacích orgánov, gastrointestinálnych ochoreniach a prechladnutí, metabolických poruchách, endokrinných poruchách.

Po vážnej chorobe šípky zvyšujú vitalitu, aktivujú imunitný systém a posilňujú obehový systém. Používa sa na kamene a piesok v obličkách a močovom mechúre.

Ruža šípová zvyšuje regeneráciu tkanív, syntézu hormónov, vaskulárnu permeabilitu. Ovocie a semená majú protizápalové a močopudné účinky. Šípková ruža ako jeden z hlavných dodávateľov vitamínu C v tele, ju teda potrebujeme nielen ochranu pred infekciami. Šípka znižuje krvný tlak, normalizuje metabolizmus, pomáha pri vstrebávaní železa.

Zloženie:

Celé šípky sušené a v prášku (P. Rosa Canina).

Nutričné ​​hodnoty na 100 g:

Energetická hodnota: 162 kcal / 678 ​​kJ
Sacharidy: 38,22 g
z toho cukry: 2,58 g
Vláknina: 24,1 g
Bielkoviny: 1,6 g
Tuk: 0,50 g
z toho nasýtené: 0,34 g
nenasýtené: 0,16 g
Soľ: 0,00 g

Použitie:

Vhodné na priamu konzumáciu alebo na kulinárske použitie.

Šípkové ovocie v prášku je vhodné pridávať k hlavným ingredienciám surových dezertov, krémov alebo zálievok, aby vaša chuť jedla bola kyslá. Pridajte 1 polievkovú lyžičku. do smoothies a shakes, aby bolo ich zloženie ešte výživnejšie. Vhodný na prípravu teplého alebo studeného čaju i na osviežujúce nápoje.

V pečive šípkový prášok prináša výživovú hustotu, bylinkovú arómu a príjemnú farbu. Pri príprave ovocného chleba, koláčikov alebo kaše ho primiešajte do orieškov alebo obilnín. Vďaka vysokému obsahu pektínu ľahko absorbuje zmes a absorbuje časť vlhkosti. Mimoriadne vhodná prísada na plnenie receptov bez živočíšnych produktov.

Recepty so šípkovým práškom:

Recept na čaj:
Varte 1 polievkovú lyžičku šípkového prášku v 250 ml vody. Nechajte 1 hodinu, preceďte a pite ako čaj.

Recept na víno:
Nalejte 500 g šípkového prášku do 4 litrov studenej predvarenej vody. Pridajte 1 kg cukru (alebo prírodného sladidla). Na podporu fermentácie môžete pridať droždie rozpustené vo vode. Zmes sa nechá stáť v otvorenej nádobe (fľaša alebo téglik) pri izbovaj teplote asi 20 dní. Pred použitím preceďte.

Imunostimulačný recept:
1 polievková lyžica šípkového prášku zmiešaného s prírodným medom. Vezmite 1 polievkovú lyžičku raz za deň. Môže sa užívať počas celého roka. Pre deti sa užíva pol polievkovej lyžice.

Balenie: 150 g